אנו בעיצומו של עידן המידע וההיי-טק – עידן בו מרחבי העשייה הם גלובליים, התקשורת, המידע ויישומים הם בלתי נתפסים. הטכנולוגיה מתפתחת בקצב מהיר מאוד ומשפיעה כמעט על כל תחום בחיינו.
עידן זה מציב בפנינו לא מעט שאלות ולבטים –
האם הפיתוח הטכנולוגי והיישומים המתקדמים, הכלכלה והעסקים הם העיקר, או דווקא האדם וערכיו הם אלה שצריכים לעמוד בראש סדר העדיפויות?
האם חברות הענק יכתיבו את חיינו בהיותם שולטים על הטכנולוגיה או שאנו כחברה נקבע מה טוב עבורנו?
שילובה של האתיקה באופן מובנה בעשייה המקצועית היום יומית, עשוי ליצור את האיזון הנדרש לקבלת החלטות ערכיות. לימוד והבנת האתיקה שבהנדסה ע”י מפתחים, מהנדסים ומנהלים, אשר יוצרים את המערכות, היא בעלת חשיבות רבה, וביכולתה להשפיע על פיתוח של מוצרים ותהליכים הטובים לרווחתו של האדם.
לאורך הקורס יודגשו ההיבטים הטכנולוגיים שבסוגיות האתיות ואופן ההתמודדות איתן תוך שימוש בכלים מעשיים. יושם דגש על שילוב טכנולוגיות עדכניות וגישות תכן ותכנון מתקדמות, עם התבססות רבה על הצגה וניתוח אירועים (Case studies) ודוגמאות מעשיות מעולם ההנדסה כיום.
הלמידה בקורס תתבסס על רכיבי למידה מתקדמים כמו סרטונים, פודקסטים ורכיבים אינטרקטיביים וישולבו ראיונות עם אנשי מקצוע מובילים מהתעשייה, מהאקדמיה וממוסדות אחרים.
הקורס מיועד למפתחים, מהנדסים ומנהלים העוסקים בתחום ההייטק, והוא מקנה את היסודות באתיקה היישומית ושילובם בתהליכים ההנדסיים והניהוליים לכול אורך חיי המוצר.
במקרים בהן תידרש הרחבה והעמקה בנושאים מסוימים, שאינם במסגרת הקורס, תינתן הפנייה לספרות או לקורסי הדרכה ממוקדים יותר.
אין דרישות מוקדמות ללימוד הקורס, רק רצון ועניין לתחום חשוב זה.
תואר ד״ר בהנדסת חשמל, ניסיון עשיר בתעשייה, חוקר במכון לחקר התחבורה בתחום הרכבים האוטונומיים וההיבטים האתיים בהנדסה.
מנהל מרכז צבי מיתר ללימודי משפט מתקדמים בדגש על טכנולוגיות מתקדמות. פרופסור למשפטים במרכז הבינתוחומי הרצליה.
שותף מחקר במחלקה לביופיזקה מולקולרית וביוכימיה באוניברסיטת ייל בשיתוף המרכז לבינה מלאכותית וניהול נתונים באוניברסיטת סינגפור לניהול.
לדב תארים ומלגת פוסט דוקטורט מאוניברסיטת ייל , אוניברסיטת ברקלי, אוניברסיטת סטנפורד והמכון הטכנולוגי הפדרלי השווצרי בציריך.
דב עוסק בעריכת דין בתחום הקניין הרוחני.