גיורא אלון
גיורא הוא בוגר המסלול לחינוך דמוקרטי ולימודי מקרא ותרבות ישראל במכללת סמינר הקיבוצים; יזם ואיש עסקים ומורה לתנ”ך בתיכון.
מכללת סמינר הקיבוצים מובילה את תחום החינוך ומאמינה שיש יותר מדרך אחת ללמוד וללמד, ולכן תוכנית הלימודים במכללה משלבת חס”א, או במילים אחרות חוויה סטודנטיאלית אחרת.
במהלך הלימודים הסטודנטים יוצאים מהכיתה ולומדים במוזיאונים, מסיירים בארץ, משתמשים באולפני צילום ועריכה, ומשתתפים בפעילויות מאתגרות בחדרי בריחה, בסימולציות, במרחבי התבוננות, בשיעורי דיבייט ועוד ועוד.
כיום מכללת סמינר הקיבוצים היא המכללה האקדמית לחינוך ולאמנויות הגדולה והמובילה בישראל, לומדים בה מדי שנה מעל 10,000 סטודנטיות וסטודנטים במגוון תוכניות לימודים חדשניות לתואר ראשון, תואר שני, הסבת אקדמאים להוראה ולימודי תעודה והשתלמויות מקצועיות.
סמינר הקיבוצים – המכללה האקדמיות לחינוך מספר 1 בישראל עפ”י סקר אגודת הסטודנטים הארצית (אוקטובר 2021). מכללת סמינר הקיבוצים מובילה במקומות הראשונים ביחס המרצים כלפי הסטודנטים ובאיכות ההוראה מבין כל המוסדות להשכלה הגבוהה בישראל.
הלימודים במכללת סמינר הקיבוצים מתקיימים בשני קמפוסים בתל אביב: הקמפוס המרכזי, הנמצא על עורק תחבורה ראשי, ברח’ דרך נמיר 149, וקמפוס אמנויות, השוכן בבניין כל בו שלום, רחוב אחד העם 9.
גיורא הוא בוגר המסלול לחינוך דמוקרטי ולימודי מקרא ותרבות ישראל במכללת סמינר הקיבוצים; יזם ואיש עסקים ומורה לתנ”ך בתיכון.
מורן היא ראש החוג למקרא ותרבות ישראל במכללת סמינר הקיבוצים, מרצה למקרא ומחשבת ישראל ומדריכה פדגוגית להוראת מקרא.
בעבודת הדוקטורט שלה עסקה במחקר הקבלה בארץ ובעקבותיה פרסמה את הספר: “מחקר הקבלה בישראל: היסטוריוגרפיה, אידיאולוגיה ומאבק על הון תרבותי” בהוצאת רסלינג.
מורן אוהבת ללמד ורואה בעיסוק שלה בחינוך שליחות חברתית.
יובל הוא דוקטורנט לפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב. מחקרו עוסק במושג האושר והאותנטיות בהגות המודרנית.
פרופ’ אלוני התמחה בתחום הפילוסופיה של החינוך באוניברסיטת קולומביה בניו יורק, והוא מלמד בה גם היום. פרופ’ אלוני הוא ממובילי החינוך המתקדם וההומניסטי בארץ.
ד”ר טל דקל היא ראש התכנית ללימודי אוריינות חזותית וראש המסלול ללימודי אוצרות במכללת סמינר הקיבוצים. כמו כן היא מלמדת בחוג לתולדות האמנות ובתכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת תל אביב. דקל עוסקת באמנות בישראל ומתמחה בנושאים של מגדר, הגירה וטרנס-לאומיות בראי התרבות החזותית. היא פרסמה מאמרים בכתבי עת מובילים בישראל ובעולם ופרסמה ספרים בעברית ובאנגלית. ביניהם Gendered – Art and feminist theory (Cambridge Scholars Publishing, 2013); Transnational identities – Women, art and migration in contemporary Israel (Wayne State University Press, 2016).
בנוסף לפעילותה האקדמית דקל גם היא גם פעילה חברתית ומשמשת כחברת הנהלה בעמותת “אחותי – למען נשים בישראל” וכיו”ר “העמותה לחקר אמנות נשים ומגדר בישראל”.
ד”ר אורלב לוי-ניסנבוים התמחה בחקר הביולוגיה התאית במהלך לימודיו באוניברסיטת תל-אביב ועוסק, מזה שלושה עשורים, בהוראה של מגוון רב מאוד של קורסים והכשרות בתחומי מדעי החיים והרפואה. החל ממדעי יסוד ועל להבנה הקלינית והפתולוגית.