מה נלמד?
כיצד ניתן לקבל קרדיט אקדמי בגין הקורס?
לרישום מוזל (205 ₪ בלבד) באתר המכללה לחצו כאן.
הקורס המקוון כולל תוכן אקדמי, אך אינו מקנה בפני עצמו קרדיט אקדמי.
על מנת לצבור קרדיט אקדמי יש להירשם לקורס באתר המכללה ולעבור בהצלחה בחינה אקדמית הנערכת במכללה האקדמית בית ברל.
כדי לקבל את ההטבות ואת הקרדיט האקדמי, יש להירשם באתר המכללה האקדמית בית ברל.
Description:
חשיבה חישובית מוזכרת כאחת ממיומנויות החשיבה הנדרשות לכל אזרח ואזרחית במאה ה- 21, היכולה בנוסף להעשיר לומדים ולתמוך בתהליכי למידה בכל התחומים. על-פי פרופסור ג’נט ווינג (Wing, 2014), לשעבר סגנית נשיא וראש מחלקת המחקר הבינלאומי של מיקרוסופט:
“חזוני למאה ה-21: חשיבה חישובית תהיה מיומנות בסיסית בה ישתמש כל אדם בעולם. ליכולת האנליטית של ילד אנו חייבים להוסיף חשיבה חישובית, בנוסף לכישורי הקריאה, הכתיבה והחשבון האריתמטי. חשיבה חישובית כרוכה בפתרון בעיות, עיצוב מערכות, והבנת התנהגות אנושית על ידי שאיבה מן התפיסות העיקריות של מדעי המחשב. משמעותה של חשיבה כמו מדען מחשב רחבה הרבה יותר מהיכולת לתכנת מחשב. היא דורשת יכולת הפשטה, ובעקבותיה – לחשוב בו-זמנית במספר רמות הפשטה.”
הקורס יעסוק במושג “חשיבה חישובית” תוך כדי הקניית מיומנויות חשיבה, תרגולן, ויישומן בפיתוח תסריטים (סימולציות) בסביבת הפיתוח Scratch. סביבת למידה זו היא דינאמית ופתוחה לשימוש לכל ללא תשלום. הסביבה מבוססת על תכנות בבלוקים מוכנים ומשתמשים בה ברחבי העולם.
בקורס ישולב הפן המושגי/עיוני יחד עם הפן המעשי/יישומי. מטרת הפן העיוני היא לפתח הבנה מעמיקה ומשמעותית ביחס לכישורי החשיבה. מטרת הפן המעשי היא לרכוש מיומנויות בפיתוח אלגוריתמים בסביבה דיגיטלית המפתחת רבדים נוספים של כישורי החשיבה.
המשימה המרכזית של הקורס היא פיתוח תסריט המדמה תהליך חישובי על פי בחירה אישית ובכל תחום. הפיתוח יאפשר ליישם את כישורי החשיבה החישובית שנלמדו בקורס, ואף להעמיק בהם, הן בהיבט העיוני והן בהיבט המעשי. הפיתוח יהיה בשלבים מובנים ובליווי הנחייה.
בקורס מוצגות דוגמאות ממגוון תחומים כך שכל לומד/ת יוכל/תוכל להתחבר אליהן. הלמידה היא הדרגתית ופעילה תוך תרגול מתמיד.
Self: Learn in your own time and schedule
Instructor Led: Course team defines the schedule
Lecturer
Lecturer
Teaching Assistant
In CampusIL you can find dozens of courses in various subjects: