אם אתם תלמידי פיזיקה, מתמטיקה והנדסה ורוצים לרכוש כלים מתמטיים מתקדמים, הצטרפו אלינו לקורס משוואות דיפרנציאליות רגילות!
משוואות אלו מסתירות פונקציות, ולא נעלמים ספציפיים. למעשה, הנגזרות של הפונקציה הן אלה שמתארות אותה, ומכאן השם “דיפרנציאליות”. זהו כלי מתמטי משמעותי המשמש לחיזוי מזג האויר, חקר כוכבים, חיזוי התפרצות מגיפות ועוד.
בקורס נכיר את הרקע ההיסטורי של כלי זה ונלמד לסווג ולפתור את המשוואות העיקריות אותן תפגשו במהלך הקורס.
פרופ’ חיים טייטלבאום הוא פרופסור במחלקה לפיזיקה באוניברסיטת בר-אילן. הוא בוגר המכון הגבוה לתורה, בעל תואר ראשון, תואר שני ותואר שלישי במחלקה לפיזיקה, תואר ראשון במחלקה למדעי המחשב ותואר שני במנהל עסקים למנהלים – כולם מאוניברסיטת בר-אילן. הוא כיהן בעבר בתפקידים הללו: ראש המחלקה לפיזיקה, יו”ר ועדת המשמעת האוניברסיטאית, סגן רקטור האוניברסיטה (2007–2010), רקטור האוניברסיטה (2010–2014) וחבר המועצה להשכלה גבוהה (2016–2022). פרופ’ טייטלבאום רואה חשיבות עליונה בהוראה אקדמית משובחת. בהיותו סגן הרקטור הוא הקים את המרכז לקידום ההוראה באוניברסיטת בר-אילן וייסד את תוכנית “הנבחרים” לסטודנטים מצטיינים במיוחד ואת מפעל “המרצה המצטיין”. במשך למעלה מ-30 שנות הוראה התמחה פרופ’ טייטלבאום בהוראת קורסים רבים במתמטיקה לתלמידי פיזיקה, קורסים שהתמקדו בהבנת הרעיונות המתמטיים ובאופן יישומם על בעיות פיזיקליות. פרופ’ טייטלבאום נחשב למרצה פופולרי ואהוד מאוד על תלמידיו. בשנים האחרונות הוא עוסק ביישום שיטות הוראה מתקדמות ובהטמעת כלים טכנולוגיים חדשניים בקורסים השונים, ובמסגרת זו בנה את הקורס הדיגיטלי “משוואות דיפרנציאליות רגילות”.
רוני בארטש מכהן כפרופסור במחלקה לפיזיקה באוניברסיטת בר אילן. את לימודי הדוקטורט סיים באוניברסיטת בר אילן, ואת הפוסט-דוקטורט עשה באוניברסיטת הרווארד בבוסטון. במחקרו הוא מתמקד ביישום שיטות של פיזיקה סטטיסטית ודינמיקה לא לינארית לחקר דינמיקות פיזיולוגיות, ויסות שינה וקצבים ביולוגיים.
מאסטרנטית בפיזיקה באוניברסיטת בר אילן, בתחום של רשתות ומכניקה סטטיסטית. בוגרת תואר ראשון בפיזיקה בר אילן.