שמעתם על קורס "AI למתחילים"? רוצים לדעת קצת יותר - או מחפשים איפה להתחיל? הצטרפו להרצאה "אדם ומכונה - שותפות מנצחת" - ותגלו דוגמאות מעשיות וכלים לשימוש יומיומי.
בקורס שלושה עשר פרקים העוסקים בסוגיות הבאות:
לכל הפרקים מבנה דומה:
חלק מיחידות הקורס כוללות שיח פתוח על ידי חברי פאנל המייצגים כמה מהדעות בחברה הישראלית. מטרת הפאנל הינה להפגיש את הלומדים עם כמה עמדות אותנטיות ומנוגדות, בשאלות המרכזיות העולות מיחידות אלו.
הקורס אינו מבקש להכריע בשאלות שיידונו, אלא לזמן לסטודנטים את האפשרות להתרשם ממורכבות הנושאים, להעריך דעות חולקות, ולחשוב על דרכי הפעולה הראויות בשיח הדמוקרטי. הקורס מקפיד שלא לנקוט בעמדות "פוליטיות" במובן של העדפת עמדות מסוימות, בנושאים מסדר ראשון. השאיפה היא שמעבר להיכרות עם הסוגיות שבמחלוקת, יפתחו הסטודנטים הבנה של דרכים לניהול שיח ציבורי בסוגיות אלה וכן שתועמק מחויבותם לתהליך הדמוקרטי ומעורבותם בו.
במסגרת הקורס יעומתו הסטודנטים עם עמדות וערכים שאינם מתיישבים ואף סותרים זה את זה בהקשר של סיטואציות אמת. יהיה עליהם לשקול את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות ולאזן ביניהן, תוך שהם ערים ל"מחיר" שהם או הזולת יידרשו לשלם בגין כל הכרעה דמוקרטית. כמו כן, יידרשו המשתתפים לבחון את יעילותן ומשמעויותיהן של הדרכים השונות לניהול המחלוקת בסוגיות טעונות.
ד"ר דיין היא עיתונאית, מגישת תוכנית התחקירים "עובדה", המשודרת ברציפות החל משנת 1993 בערוץ 2 ואחר כך בערוץ 12. בשנת 2015 זכתה ד"ר דיין בפרס סוקולוב על עבודתה העיתונאית פורצת הדרך ועל תרומתה החלוצית בתחום התחקיר הטלוויזיוני. היא בעלת תואר ד"ר למשפטים מאוניברסיטת ייל שבארצות הברית, והיא מלמדת קורס בנושא חופש הביטוי בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב.
מר זוהר הוא עיתונאי, מגיש חדשות ומנחה תוכניות אקטואליה. הגיש תוכניות אקטואליה רבות במשך עשרות שנים, בהן תוכנית החדשות הלילית "היום שהיה". מגיש התוכנית "מהצד השני" בתאגיד השידור הציבורי "כאן", החושפת פערים בין המידע הנמסר בערוצי התקשורת להתרחשויות במציאות.
פרופ‘ שטרן הוא נשיא המכון למדיניות העם היהודי (JPPI) ופרופסור מן המניין בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר־אילן, ואף היה דיקן הפקולטה. כיהן כסגן נשיא למחקר, כעמית בכיר וכמייסד ומנהל אקדמי של התוכנית "זכויות אדם והיהדות" במכון הישראלי לדמוקרטיה. שימש כראש ועדת המקצוע אזרחות במשרד החינוך ודירקטור בחברות שונות, ובהן בנק לאומי. פרופ' שטרן, בוגר אוניברסיטת הארוורד, הוא מומחה למשפט ציבורי (לאום, דת ומדינה) ומשפט עסקי (תאגידים ובנקאות); פרסם עשרות ספרים ומאמרים בנושאים אלו.
פרופסור אלבשן הוא סופר, עורך דין קהילתי ודיקן הפקולטה למשפטים בקריה האקדמית אונו. כמו כן משמש אלבשן כמגיש תוכניות אקטואליה ברשת ב ובערוץ הראשון. עד ספטמבר 2013 שימש כסמנכ"ל עמותת ידיד וכמנהל רשת מרכזי הזכויות שלה בפריפריה הענייה של ישראל; פרופ' אלבשן היה ממייסדי העמותה בשנת 1997. בד בבד הקים את המרכז לחינוך קליני משפטי לזכויות אדם ולאחריות חברתית באוניברסיטה העברית וניהל אותו.
פרופ' אלבשן הינו מומחה לזכויות אדם ולעריכת דין חברתית. פרופ' אלבשן חיבר עשרה ספרים, בהם רבי המכר המשפטיים "זרים במשפט", "פרקליטי העשוקים" וספרי מתח ופרוזה שנמכרו כמאתיים אלף עותקים מהם.
פרופ' גביזון הייתה מגדולי ההוגים שקמו למדינת ישראל בתחום המשפט הציבורי והפילוסופיה של המשפט. עבודתה המחקרית זיכתה אותה בפרס ישראל למשפטים לשנת תשע"א.
רבים ממחקריה עוסקים בסוגיות משפטיות הנוגעות למוסר, לדת, לפוליטיקה ולחברה, והיא עסקה רבות בסוגיית המדינה היהודית והדמוקרטית.
בשנת 2003 פרסמה, עם הרב יעקב מדן, את "אמנת גביזון־מדן" המציעה מתווה להסדרת נושאי דת ומדינה במדינת ישראל. בשנת 2005 ייסדה את מרכז מציל"ה – מרכז למחשבה ציונית, יהודית, ליברלית והומניסטית, ועמדה בראשו עד ליום מותה באוגוסט 2020.
מר דראושה הינו פעיל חברתי, מומחה ליישוב סכסוכים ופרשן פוליטי.
הוא בוגר תואר שני ביישוב סכסוכים מאוניברסיטת חיפה ובעל תואר שני במנהל ציבורי מאוניברסיטת הרטפורד .כיום מנהל מר דראושה את תחום שוויון וחברה משותפת במרכז גבעת חביבה ועמית מחקר מטעם אקדמיית רוברט בוש בברלין, שבה הוא חוקר מעמד מיעוטים לאומיים באירופה. כמו כן, משמש כעמית מחקר במכון הרטמן.
ד"ר זיכרמן הינו מרצה בכיר למשפטים בפקולטה למשפטים בקריה האקדמית אונו ועמית מחקר במכון למדיניות העם היהודי. ד"ר זיכרמן עוסק במשפט ציבורי, בפרט בסוגיות דת ומדינה, לצד מומחיותו בדיני מקרקעין. בשנים האחרונות הוא עומד בראש בית הספר לנדל"ן שאותו הקים בקריה האקדמית אונו.
פרופ' כהן הינו מרצה בכיר בחוג למדע המדינה באוניברסיטת בר־אילן, וראש בית הספר לתקשורת.
פרופ' כהן הוא חוקר החברה הציונית־דתית במדינת ישראל. מחקריו עוסקים בנושאי דת, חברה ומדינה, זהות קולקטיבית בישראל, ובשסע הדתי־חילוני במדינת ישראל.
פרופ' שפירא הינה פרופסור (אמריטה) להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל אביב, מהחשובות בקרב חוקרי תולדות היישוב במאה ה־20. תחומי מחקרה של פרופ' שפירא הם היסטוריה פוליטית, תרבותית, חברתית, אינטלקטואלית וצבאית. עבודתה המחקרית זיכתה אותה בפרס ישראל להיסטוריה לשנת תשס"ח. פרופ' שפירא כיהנה כדיקנית הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב.
פרופ' שפירא הוא נשיא המרכז האקדמי פרס. שימש בעבר כדיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן וכמרצה בכיר בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל אביב. תחומי התמחותו הם סדרי דין, דיני ראיות, משפט פלילי וניסוחים מתמטיים של דוקטרינות משפטיות. פרופ' שפירא משמש משנת 1999 עורך בכתב העת LAW, PROBABILITY AND RISK היוצא לאור מטעם Oxford University Press.
פרופ' תמיר היא נשיאת מכללת בית ברל ומרצה בבית הספר לממשל באוניברסיטת אוקספורד. בעבר שימשה חברת סגל באוניברסיטת תל אביב, הייתה עמיתת מחקר באוניברסיטאות פרינסטון והרווארד ובמכון הרטמן בירושלים, וכיהנה כנשיאת מכללת שנקר. בשנים 2006–2009 כיהנה כשרת החינוך בממשלת ישראל.