בני אדם לומדים לאורך כל חייהם. הלמידה מאפשרת לאנשים להכיר את סביבתם, להסתגל לשינויים, ולהרחיב את הידע על עצמם, על אחרים ועל העולם. פסיכולוגים, מדעני-מוח, אנשי חינוך, פילוסופים והיסטוריונים מבינים למידה בדרכים אחרות – אבל כולם מסכימים שלמידה היא חיונית להתפתחותו ולרווחתו של האדם, ושהיכולת ללמוד היא אחד הכישורים החשובים ביותר בחיים היום. למידה של משהו חדש דורשת סקרנות, סבלנות, ומיומנויות שונות בהתאם להקשר, ולכל אלה יש תגמול גדול – שינוי ממשי ביכולת להבין או לעשות דברים.
בקורס הזה לא נעסוק בשאלה מה כדאי ללמוד, אלא נבין איך ללמוד. במהלך הקורס נכיר עקרונות ותיאוריות במדעי הלמידה, נפתח מיומנויות למידה, זיכרון וחשיבה מסדר גבוה, ונתנסה בקריאת מאמרים. בסוף הקורס תשכללו את תהליך הלמידה של כל נושא או תחום שתבחרו ללמוד – לא רק תואר אקדמי בכל התחומים, אלא גם שפה חדשה, נגינה, ספורט, בישול, וכל מיומנות שאפשר להשתפר בה. כל תחום כזה דורש ידע נוסף וספציפי לו, אבל העקרונות שתרכשו כאן יתנו נקודת פתיחה מצוינת ללמידה באשר היא.
בקורס תפגשו אותנו, צוות הקורס, לא רק כמורים אלא גם כלומדים ולומדות; אנחנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו וללמוד איך ללמוד.
*הקורס מבוסס על אחד מקורסי האונליין המצליחים בעולם, Learning how to learn של פרופ' ברברה אוקלי ופרופ' טרנס סנובסקי.
ד"ר ננה אריאל היא חוקרת ומרצה לרטוריקה, תרבות ולמידה בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב. היא קיבלה את הדוקטורט שלה מאוניברסיטת תל אביב, ועשתה פוסט דוקטורט באוניברסיטת הרווארד בארה"ב ופוסט דוקטורט נוסף במרכז MINDUCATE למדעי הלמידה באוניברסיטת תל אביב. היא מעבירה סדנאות אורח בישראל ובעולם, בין השאר בבית ספר קנדי לממשל באוניברסיטת הרווארד. ננה מפתחת טכניקות למידה חדשות, בעיקר בנקודות המפגש בין תיאוריה לפרקטיקה. היא פרסמה במגזינים ובכתבי עת בינלאומיים, והיא גם המחברת של ספר הילדים "הספר הכי משעמם בעולם". היא חיה בתל אביב עם בן זוגה ובתה, וחולמת ללמוד כמה שרק אפשר.
עומרי קמחי פלדהורן הוא סטודנט לתואר שני למדעי המוח באוניברסיטת תל-אביב. הוא בוגר תואר ראשון בביולוגיה ופסיכולוגיה, בדגש על מדעי המוח בבית הספר סגול למדעי המוח. עומרי למד שלוש שפות כשהיה שליח של הסוכנות היהודית באיטליה ובבולגריה, בזמנו הפנוי הוא מטפס על צוקים ואוחז בגישה רב תחומית ללמידה.