מי אנחנו?
אוניברסיטת בר-אילן היא האוניברסיטה הצומחת ביותר במספר הסטודנטים מבין המוסדות האקדמיים בישראל, וזאת בין היתר משום שהיא רותמת ידע חדשני וכלי חשיבה מתקדמים ליצירת שינוי מוחשי והשפעה על המציאות. העשייה הזו נובעת מתחושת משמעות והיא מנוע למצוינות. בר-אילן מאתגר את אנשיה להשפיע על מה שמשמעותי להם, ובעצמה פועלת למען המדע, החברה בישראל, הקהילה היהודית והעולם.
אוניברסיטת בר-אילן נמנית עם האוניברסיטאות הגדולות בישראל. מדי יום פוקדים את הקמפוס אלפי סטודנטים וחברי סגל מכל רחבי הארץ ומחו"ל, ומכל הדתות והעדות. כל אלה יוצרים פסיפס אנושי רב תרבותי המשקף את פני החברה הישראלית. בתכני הלימוד שלה, בערכים שהיא מקנה לתלמידיה ובאווירה הכללית השׁוֹרה בה, מעודדת האוניברסיטה את ערכי הסובלנות, חופש המחשבה וההידברות.
מרצה
קצת עלי
מרצה
דוד שפרבר הוא חוקר אמנות יהודית וישראלית ועמית פוסט-דוקטורט במכון למוסיקה מקודשת באוניברסיטת ייל, ארה"ב (Yale Institute of Sacred Music). מאמריו פורסמו בבמות אקדמיות רבות, בקטלוגים מוזיאליים ובבמות פופולאריות. בשנת 2012 אצר שפרבר עם דבורה ליס את התערוכה הבין-לאומית "מטרוניתא: אמנות יהודית-פמיניסטית" במשכן לאמנות, עין-חרוד.
קצת עלי
מרצה
ד"ר יוסי בן ציון הינו חבר סגל בכיר וסגן ראש המחלקה לפיזיקה באוניברסיטת בר אילן. בוגר תואר ראשון בפיזיקה ומדעי המחשב, תואר שני בפיזיקה בהצטיינות יתרה ותואר שלישי, כולם מאוניברסיטת בר אילן.
נבחר ארבע פעמים (!) על ידי האוניברסיטה כמרצה מצטיין אוניברסיטאי ונחשב כמרצה מן השורה הראשונה, בעל יכולת העברת חומר בצורה בהירה וסדורה, תוך יצירת עניין בקרב הסטודנטים.
דורג בין 57 המרצים האהובים ביותר בישראל במחקר מקיף שערכה התאחדות הסטודנטים ואתר Mako.
לאורך השנים לימד ד"ר בן-ציון את הקורס "מבוא לפיזיקה מודרנית" ועוד קורסים רבים בפיזיקה, במסגרות שונות, צבר ידע וניסיון ושכלל את שיטת ההוראה והעברת החומר של הקורסים על מנת שיהיה ברור, מעניין ומתאים לסטודנטים ברמות השונות. יוסי חי ונושם הוראת פיזיקה ורואה בה שליחות. את הקורס הדיגיטלי בנה מתוך מחשבה מקיפה ועל בסיס המסקנות שהסיק לאורך השנים על מנת שייתן מענה רחב לכל מי שלומד את התחום.
קצת עלי
מרצה
ד"ר מור פרסיאדו היא חוקרת אמנות ומרצה במחלקה לאמנות יהודית באוניברסיטת בר אילן. היא חוקרת ומלמדת שיעורים בנושאי אמנות מודרנית ועכשווית, מגדר ואמנות נשים, אמנות השואה ואמנות וטראומה. פרסומיה מופיעים בכתבי עת מובילים ועוסקים ביצירת נשים במהלך השואה ובעקבותיה, וכן בהשפעת הפמיניזם על אמנות השואה.
בנוסף לפעילותה האקדמית ד"ר פרסיאדו משמשת כסגנית יו"ר "העמותה לחקר אמנות נשים ומגדר בישראל".
קצת עלי
מרצה
ד"ר נאוה כהן, מרצה באוניברסיטת בר-אילן במחלקה לתנ"ך, רכזת אקדמת של מגמת תנ"ך 2.0: תואר שני בתנ"ך במסלול חדשנות, ראש מסלול הכשרת מורים בתנ"ך בבית ספר לחינוך. יזמית חינוכית.
קצת עלי
מרצה
ד"ר נילי סמט מלמדת מקרא ואשורולוגיה במחלקה לתנ"ך באוניברסיטת בר-אילן, שם היא משמשת כחברת-סגל משנת 2011. תחומי העניין המחקריים שלה כוללים: חקר המקרא בהקשרו המזרח-קדמוני; חכמה מקראית ומסופוטמית וספרות הקינות; לשון ותרבות שומרית; עברית מקראית.
קצת עלי
מרצה אורח
קצת עלי
מתרגל
דוקטור למדעי המחשב בהתמחות באלגוריתמי אופטימיזציה. בעשור האחרון הרצה ותרגל את הקורס אוטומטים ושפות פורמליות באוניברסיטת בר אילן ובבינתחומי הרצליה – אונ' רייכמן. נבחר למרצה מצטיין באונ' בר אילן. יזם היי-טק סדרתי, יועץ לחברות ומנטור.
קצת עלי
עוזר הוראה
בוגר המחלקה לתנ״ך באוניברסיטת בר-אילן ותלמיד מחקר במדור לאשורולוגיה באוניברסיטה העברית. תחומי עניין מחקריים: הסיפור המקראי, ספרות מסופוטמית, ספרות החוק במקרא ובמזרח הקדום, ספרות החכמה במקרא ובמזרח הקדום ומחקר השוואתי. עבודת התזה שלו עוסקת בהיבטים ספרותיים ודיאכרוניים בספר שמואל א׳.
קצת עלי
מתרגל
דוקטורנט למדעי המחשב בהתמחות בינה מלאכותית באוניברסיטת בר אילן. חוקר שקיפות של מערכות מבוססות למידה מכונה. מתרגל את הקורסים מודלים חישוביים ובהתסברות במשך 6 שנים באוניברסיטת בר אילן ומרצה את הקורס אוטומטים ושפות פורמליות במכללת עזריאלי בירושלים.
קצת עלי
מרצה
אהרן מאיר הוא פרופסור לארכיאולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, וראש המכון לארכיאולוגיה. הוא מומחה בעל שם עולמי לארכיאולוגיה של ארץ ישראל והמזרח הקדמון. ב-25 השנים האחרונות, הוא מנהל את החפירות בתל צפית (גת פלישתים; gath.wordpress.com),
פרסם מאות מאמרים על נושאים שונים בארכיאולוגיה, ומתראיין באופן קבוע בערוצי מדיה שונים, בעברית ובאנגלית
קצת עלי
מרצה
פרופ' במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר אילן. חוקר בתחומי האלגוריתמים, תיאוריה של AI, כלכלה חישובית, ועוד. יזם הי-טק ויועץ לחברות טכנולוגיה וקרנות הון-סיכון
קצת עלי
מרצה
קצת עלי