אנטישמיות עכשווית

תופעת האנטישמיות לא יורדת מסדר היום הציבורי מאז הטבח של ה-7 באוקטובר. הצטרפו אלינו ללא עלות, למפגש בשידור חי, עם ד"ר יוסי קוגלר מבית הספר הבין-לאומי להוראת השואה ביד ושם.

מקום
זום
שעה
20:30
תאריך
06/05/2024
שינוי שפה
שינוי שפה
התחברות \ הרשמה
התחברות \ הרשמה
קטלוג
קטלוג
צור קשר
צור קשר

טראומה מינית – קורסים מקצועיים לצוותים במערכת הבריאות – רפואת נשים

לטראומה מינית השפעות פיזיות ונפשיות על נשים שעברו פגיעה. המפגש עם מערכת הבריאות והטיפול הרפואי עלולים להיות מאתגרים עבורן ועבור הצוות. בקורס ננסה להבין את מורכבות המפגש ונציע כלים להתמודדות.
icon-degrees
קורס
icon-price
חינם
long course
3 שעות בשבוע

מה נלמד?

  • העמקת הידע בהיבטים השונים של הטראומה המינית וההשלכות הרפואיות שלה.
  • העלאת המודעות והרגישות לסימני זיהוי פיזיים, רגשיים והתנהגותיים בקרב נשים נפגעות אלימות מינית המגיעות לטיפול רפואי.
  • קבלת כלים לתשאול על אודות הטראומה המינית – תשאול רגיש ומותאם.
  • אפשרויות למתן מענים מיודעי טראומה למטופלות אלה.
  • מתן הצעות לדרכי התמודדות לשיפור השלוֹמוּת (WELL BEING) של המטפלות והמטפלים.

תיאור ארוך

נשים שעוברות טראומה מינית עלולות לסבול מהשפעות פיזיות ורגשיות. פעמים רבות המפגש עם מערכת הבריאות ועם כל הקשור בצורך בטיפול רפואי הם מורכבים ומאתגרים עבורן, ולא פעם גם עבור הצוותים המטפלים. פערי הסמכות ומערכת היחסים האסימטרית שבין המטפלים למטופלת, התלות, החשיפה הפיזית והרגשית, בדיקות הדורשות מגע גופני ועוד, עלולים לשחזר, בלי להתכוון, את היחסים המתעללים ולהציף את הזיכרונות והתחושות הקשים מהפגיעה. כמו כן פעמים רבות קיימת רתיעה מעיסוק בנושא בקרב הצוותים המטפלים עצמם. זאת, עקב חיבור אישי־רגשי לנושא או חששות ממתן טיפול לא רגיש ולא מותאם עקב חוסר הכרת הנושא והמענים הקיימים לו.

הקורס המוצע בפניכם הוא חלק מהכשרה מקיפה בנושא. ההכשרה תכלול בהמשך הדרכות שוטפות. כדי שאנו, כמטפלות וכמטפלים במערכת הבריאות, נוכל להעניק טיפול מיטבי ומותאם למטופלות אשר עברו פגיעה מינית, עלינו להכיר ולהבין את המשמעות של הטראומה המינית, לזהות מה הם הסימנים שעלולים להעיד על פגיעה, ללמוד את התגובות הרצויות ולדעת את המענים הקיימים. בקורס נלווה אישה שעברה טראומה מינית בתקופות של גיל ההתבגרות, טרום ההיריון, ההיריון והלידה. אלה הם שלבים שבהם אישה חייבת לפגוש רופא נשים או רופאת נשים באופן שוטף.

מטרות הקורס הן להעלות למודעות של רופאות ורופאי הנשים את הדברים שעלולים להוות טריגר ולהקשות על המטופלת ועל ההליך הטיפולי, וכן להציע דרכים לטיפול רגיש טראומה.

 

בואו נספר לחבר'ה
לינקדאין
פייסבוק

צוות הקורס

ד”ר דבורה באומן

מומחית תוכן
משרד הבריאות

בוגרת ביה”ס לרפואה ע”ש סאקלר באונ’ תל אביב.
התמחות בגינקולוגיה ומיילדות בביה”ח ביקור חולים בירושלים.
לאחר סיום ההתמחות, התמקדות בגינקולוגיה של ילדות ומתבגרות , כולל עמידה במבחן הבינלאומי IFEPA)  INTERNATIONAL FELLOWSHIP OF PEDIATRIC AND ADOLESCENT GYNECOLOGY EXAM).
עברה השתלמות בלונדון והקמת מרפאה ראשונה בירושלים לטיפול בבעיות גינקולוגיות של ילדות ומתבגרות ובהמשך יחידה ראשונה בתוך ביה”ח ביקור חולים.

2000 הצטרפות לוועד של החברה הישראלית לגינקולוגיה  של ילדות ומתבגרות, תחילה כעורכת העלון ובהמשך יו”ר החברה בין השנים 2007-2013,  2016-2022

2013 – 2019 חברה בוועד העולמי לגינקולוגיה של ילדות ומתבגרות (International Federation of Pediatric and Adolescent Gynecology- FIGIJ) וגם מרכזת של בוגרי תוכנית ההשתלמות והמבחן

2013 הקמת מרכז להכשרה בתחום הגינקולוגיה של ילדות ומתבגרות אשר קיבל הכרה  ע”י ארגון הבינלאומי (FIGIJ)   משנת 2018 . עד כה עברו 16 רפאים הכשרה והם פותחים מרפאות\מרכזים ייעודיים בכל רחבי הארץ

התמקדות נוספת , בתחום ניצול מיני בילדות ומתבגרות , מרצה בקורסים של מכון חרוב , כוננת בממרכז בת עמי , המרכז לנפגעות.עי תקיפה מינית , הדסה ומשנת 2015 עד היום –מנהלת המרכז

אוניברסיטה העברית : בנית קוריקולום לתוכנית לימודים בנושא לגינקולוגיה של ילדות ומתבגרות במסגרת מבוא לגינקולוגיה בשנה ה בביה”ס לרפואה וגם לתארים מתקדמים בביה”ס לסיעור ובביה”ס לסיעוד . הרחבת הקוריקולום בתחום תקיפה מינית לסטודנטים לרפואה (שנים ב-ה) וכן באחרים

כיום , רופאה מומחית במח נשים הדסה ע”כ . עוסקת בגינקולוגיה כירורגית , מרכזת תחום לגינקולוגיה של ילדות ומתבגרות בביה”ח הדסה ע”כ ומנהלת מרכז בת עמי

מינדי לוי

מומחית תוכן
משרד הבריאות

מיילדת מוסמכת עצמאית, מטפלת בטראומה באמצעות שיטות טיפול גוף-נפש, מנחת קורסים לנשות מקצוע מתחום ההריון והלידה.

הילה ורנר זפרני

מומחית תוכן
משרד הבריאות

מסיימת לימודי רפואה. עוסקת שנים רבות בתחום אלימות מינית

ME2MED ממקימות וחברת הועד המנהל של גוף הפועל למיגור פגיעות מיניות בין צוותים במערכת הבריאות

פרופ’ יפה זיסק

מומחית תוכן
משרד הבריאות

פרופ’ (רחל) יפה זיסק רני, PhD, RN, MPH, MSN, FNP-BC

פרופסור חבר בחוג לסיעוד בפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית, ירושלים. ראש תכנית המוסמך וראש המסלול הישיר לדוקטורט. הרקע הקליני שלי הוא כאחות בטיפול נמרץ, במחלקות ובמיון ילדים. אני בוגרת קורסים על בסיסיים בטיפול נמרץ משולב והדרכה קלינית. בארה”ב, אני מוסמכת כ – Family Nurse Practitioner. את הדוקטורט בסיעוד למדתי ב – University of Pennsylvania ועשיתי 2 פוסט-דוקטורטים – האחד בסיעוד ב – Yale University, והשני ב – University of Wisconsin – Madison ברפואת משפחה. במסגרת תפקידיי אני זוכה מכל העולמות ומשלבת עבודה קלינית, הוראה ומחקר.

בפן הקליני, אני עובדת כבר מעל ל-15 שנה כאחות בצוות ‘בת-עמי’ – המרכז לטיפול בנפגעי תקיפה מינית (החדר האקוטי), במרכז הרפואי הדסה עין כרם.. הצטרפתי בכדי שתהיה בצוות המרכז אחות המנוסה גם בעבודה עם ילדים ובני משפחותיהם. על מנת להקל על הילדים המטופלים במרכז ולהגביר את שיתוף הפעולה שלהם בתהליך, פיתחתי תכנית להכנת הילדים לקראת הבדיקה הפורנזית. התכנית מותאמת לשלב ההתפתחותי של כל ילד, ולצרכים התרבותיים של הילד ומשפחתו. עם השנים, התכנית הותאמה לאנשים עם צרכים מיוחדים ועקרונותיה משמשים גם לטיפול במתבגרות שהביקור במרכז הינו החשיפה הראשונה שלהן לבדיקה גניקולוגית.