אנטישמיות עכשווית

תופעת האנטישמיות לא יורדת מסדר היום הציבורי מאז הטבח של ה-7 באוקטובר. הצטרפו אלינו ללא עלות, למפגש בשידור חי, עם ד"ר יוסי קוגלר מבית הספר הבין-לאומי להוראת השואה ביד ושם.

מקום
זום
שעה
20:30
תאריך
06/05/2024
שינוי שפה
שינוי שפה
התחברות \ הרשמה
התחברות \ הרשמה
קטלוג
קטלוג
צור קשר
צור קשר

טראומה מינית – הכשרה ייעודית לצוותי מלר”ד

הקורס נועד להקנות ידע לצוותי מלר"ד, בהיבטים השונים של הטראומה המינית והשלכותיה על הטיפול במלר"ד – ידע שיאפשר את זיהוי הסימנים השונים ואת הגשת הטיפול המותאם ורְגיש הטראומה.
icon-degrees
קורס
icon-price
חינם
long course
3 שעות בשבוע

מה נלמד?

  • העמקת הידע בהיבטים השונים של הטראומה המינית וההשלכות על הטיפול במלר"ד
  • העלאת המודעות והרגישות לסימני זיהוי פיזיים, רגשיים והתנהגותיים בקרב נפגעות ונפגעים של אלימות מינית המגיעים לטיפול במלר"ד
  • קבלת כלים לטיפול רגיש טראומה במלר"ד

תיאור ארוך

בממוצע לכל מטופל חמישי שתפגשו בחדר מיון יש פגיעה מינית ברקע. בעבודתכם במלר”ד תפגשו מטופלים משני סוגים. סוג אחד של מטופלים הם אלו שפונים למלר”ד לאחר תקיפה מינית  בשל כאבים, פציעות גופניות או מצוקה נפשית. סוג נוסף של מטופלים הם אלו שפונים למלר״ד בעקבות תלונה אחרת (כל תלונה שהיא), וברקע שלהם פגיעה מינית. פגיעה זו אינה הסיבה המיידית שבגללה פנו למיון, וברובם המוחלט של המקרים המטופלים לא יחשפו בפניכם את קיום הפגיעה.

כדי שאנו, כמטפלים במערכת הבריאות, נוכל להעניק טיפול מיטבי ומותאם לאותם מטופלים, עלינו להבין את המשמעות של טראומה מינית, להכיר את ההתנהלות והדגשים לעבודה עם מטופלים שמגיעים לאחר תקיפה מינית, ואת ההתנהלות והדגשים לעבודה עם מטופלים שברקע שלהם פגיעה מינית. טיפול רגיש ומותאם שלנו יכול למנוע החמרה של הטראומה ולאפשר ריפוי וצמיחה.

 

בקורס הנוכחי לוקחות חלק שתי נשים שנפגעו מינית ומשתפות מניסיונן על ההתמודדות של אישה נפגעת עם המערכת הרפואית.

בואו נספר לחבר'ה
לינקדאין
פייסבוק

צוות הקורס

ד”ר זהר סהר

מומחית תוכן
משרד הבריאות

 מנהלת המחלקה לטיפול באלימות במשפחה ותקיפה מינית, השרות הארצי לעבודה סוציאלית, משרד הבריאות.

אחראית על פיתוח מדיניות משרד הבריאות בנושא אלימות במשפחה ותקיפה מינית (קטינים, בגירים, זקנים וחסרי ישע באשפוז ובקהילה) במסגרת זה פיתוח תוכניות הדרכה והכשרה, הטמעת דרכי עבודה, פיתוח תוכניות ושירותים ייעודיים ועוד. בתפקידים קודמים עסקה בטיפול בילדים ומשפחות בסיכון, טיפול בנפגעי תקיפה מינית וילדים במסגרות חוץ ביתיות.

עו”ס בעלת תואר דוקטור לפילוסופיה (Phd), מטעם ביה”ס ברוואלד, לעבודה סוציאלית, האוניברסיטה העברית, עבודת הדוקטורט: “להיות הורים שבתם נרצחה על-ידי בן זוגה – אבל, טראומה והתמודדות” ובוגרת תוכנית הכשרה תלת שנתית של פסיכותרפיה בגישה פסיכודינאמית, השרות הפסיכולוגי באוניברסיטה העברית.

ד״ר דפנה ערמון

מומחית תוכן
משרד הבריאות

פסיכיאטרית. יו״ר משותפת של הקואליציה לקידום טיפול רגיש טראומה במערכת הבריאות וגזברית היפ״ם.

שרי ברו

מומחית תוכן
משרד הבריאות

מפתחת הכשרות ומנחת קבוצות. בעלת ניסיון עשיר של מעל 15 שנים בניהול, הדרכה, פיתוח והפקה של תכנים מקצועיים בתחום אלימות מינית. מנחה בכירה לקהלים מקצועיים מתחומי: חוק ומשפט, רפואה וסיעוד,טיפול וחינוך. בעלת תואר שני בייעוץ חינוכי ותואר ראשון במדעי ההתנהגות מגמת פסיכולוגיה.