מבנה נתונים הוא אחד הנושאים המרכזיים בתחום של מדעי המחשב. מבנה נתונים הוא דרך לאחסון נתונים במחשב, באופן שניתן יהיה להשתמש בנתונים באופן יעיל. קיים מגוון רחב של מבני נתונים, שכל אחד מהם מאפשר אלגוריתם יעיל לבעיה מסוימת של אחסון נתונים ואחזורם. בחירת מבנה הנתונים המתאים היא שלב חשוב בעיצוב התוכנית. היות ואין מבנה נתונים יחיד שעובד היטב לכל מטרה, חשוב להכיר את החוזקות והמגבלות של המבנים המרכזיים.
בקורס זה נכיר מבנה נתונים קלאסיים: תור, מחסנית, עץ חיפוש בינארי, עץ AVL, עץ B, ערימה, רשימת דילוגים, טבלאות גיבוב ופילטר בלום. כמו-כן, על מנת שנוכל לנתח יעילות של אלגוריתמים והפעולות על מבני נתונים ולהשוות ביניהם, נדון ביעילות אסימפטוטית, וננתח זמני ריצה של אלגוריתמים תוך הצגת מספר עקרונות מנחים לאופן הניתוח של אלגוריתמים. נציג סימונים המשמשים לתיאור אופן הגידול של זמן ריצה כפונקציה של גודל הקלט.
קורסים נוספים בסדרה:
מבני נתונים – חלק ב’: אלגוריתמים בגרפים
מבני נתונים – חלק ג’: אלגוריתמי מיון וערכי מיקום
פרופ. אלקין סיים תואר ראשון במדעי המחשב ומתמטיקה באוניברסיטה העברית בשנת 1995. הוא עשה תואר שני ושלישי במחלקה למתמטיקה ומדעי המחשב במכון וויצמן למדע, אותו הוא סיים ב-2002. אחרי שנתיים של השתלמויות בתר-דוקטוריאליות במכון ללימודים מתקדמים בפרינסטון ובאוניברסיטת ייל הוא הצטרף לסגל הבכיר של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשנת 2004. תחום עיסוקו העיקרי הוא אלגוריתמים לגרפים, ואלגוריתמים מבוזרים ואלגוריתמים מטריים.
ד”ר אירינה רבייב היא חברת סגל במחלקה להנדסת תוכנה במכללה האקדמית להנדסה ע”ש סמי שמעון.
בנוסף, אירינה מרכזת אקדמית של מסלול מדעי המחשב בתכנית אודיסיאה הפועלת במרכז חוסידמן לנוער שוחר מדע באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. תחום התמחותה של אירינה הוא עיבוד וניתוח תמונות של מסמכים היסטוריים. היא פעילה בוועדת השיפוט בכתבי עת וכנסים בינלאומיים שבתחום.
אירינה בעלת תואר שלישי במדעי המחשב מאוניברסיטת בן-גוריון.
ד”ר מרינה קוגן-סדצקי סיימה תואר שני במדעי המחשב באוניברסיטת בן-גוריון , ולאחר מכן עבדה במחקר ופיתוח אלגוריתמים ב- Oracle במשך 10 שנים. לאחר מכן חזרה לאוניברסיטת בן-גוריון ללימודי Ph.D. מרינה סיימה את הדוקטורט ב- 2019, ומאז מרצה עמיתה באוניברסיטת בן-גוריון במחלקה למדעי המחשב.
תחום התמחותה של מרינה הוא Big Data, High-Performance Data Structures, ו- Caching.