Language Select
Language Select
Sign In \ Sign Up
Sign In \ Sign Up
Catalog
Catalog
Contact Us
Contact Us

תקשורת המדע

אוהבים מדע ורוצים ללמוד איך להפוך אותו לחדשות, לסיפור ולבידור? בקורס נלמד איך לעשות את זה נכון מהטובים ביותר - סיימון סינג ('המשפט האחרון של פרמה'), רן לוי ('עושים היסטוריה'), גיל מרקוביץ ('המעבדה'), יגאל שפירא ('החפרנים'), קרן לנדסמן ('סוף העולם - מבט מהיציע') ועוד רבים ומעולים.
icon-degrees
Course
icon-price
Free
long course
4 Hours Per Week | 10 Weeks
video play

What Will You Learn

  • תלמדו כיצד להציג מחקר באופן ברור ומלהיב בכתב ובעל פה לקהלים מגוונים. תתנסו בדיאלוג והקשבה, סטורי-טלינג וכתיבה יוצרת.
  • תכירו דרכים לשיתוף הציבור במחקר מדעי במסגרת מדע אזרחי ומדע קהילתי.
  • חוקרות, חוקרים ותלמידי מחקר: תרכשו כלים שיעזרו לכם לשתף פעולה טוב יותר עם עמיתים מתחומים אחרים, לזכות באוזן קשבת אצל מקבלי החלטות ותורמים, ולשפר את התקשורת עם המדיה והציבור הרחב.
  • עובדי הוראה: תקבלו כלים מגוונים ומלהיבים להנגשת מדע ומחקר אקדמי עדכני, שניתן ליישם בהוראה הפורמלית כמו בחינוך הבלתי פורמלי.

Description

איך הופכים את המחקר המדעי לנגיש, מעניין ומרגש יותר? איך מקדמים הבנה הדדית בין המדע לציבור?
קורס זה מבוסס על ראיונות עם טובי המומחיות והמומחים בארץ ובעולם – עיתונאים, סופרי מדע פופולרי, תסריטאים, חוקרים אקדמיים ועוד – שילמדו אותנו להנגיש את המדע לקהלים שונים: מצרכני התקשורת, דרך המבקרים במוזיאוני המדע ועד למקבלי ההחלטות הבכירים ביותר.
זה הקורס היחיד מסוגו שניתן בשפה העברית והוא מחובר למציאות החברתית והתקשורתית בישראל.
בקורס נלמד, בין היתר, על ערכים חדשותיים, על שכנוע וקבלת החלטות, על חדשות כזב ודרכי ההתמודדות עמן ועל שיתוף הציבור במחקר המדעי. נתיידד עם מושגים מתחומים מגוונים, החל בתקשורת המונים ועיתונות וכלה בפסיכולוגיה וחינוך בלתי פורמלי.
חוקרות, חוקרים ותלמידי מחקר: תרכשו בקורס כלים שיעזרו לכם לשתף פעולה טוב יותר עם עמיתים מתחומים אחרים, לזכות באוזן קשבת אצל מקבלי החלטות ותורמים, ולשפר את התקשורת עם המדיה והציבור הרחב.
עובדי הוראה: תקבלו כלים מגוונים ומלהיבים להנגשת מדע ומחקר אקדמי עדכני, שניתן ליישם בהוראה הפורמלית כמו בחינוך הבלתי פורמלי.
יחד נחזק את הקשרים בין האקדמיה והמדע לקבוצות שונות בחברה הישראלית, נקדם שיח מגובה ראיות בתקשורת ותהליכי קבלת החלטות מבוססי מחקר בקרב הציבור הרחב וניצור סביבה התומכת טוב יותר בלמידה לאורך החיים.

Want to Hear More?

Podcast Barcode
  • Main Academic Institution
    Main Academic Institution:
  • Price
    Price:
    Free
  • Pace
    Pace:
    עצמי
  • Duration
    Duration:
    4 Hours Per Week | 10 Weeks
  • Course Language
    Course Language:
    עברית
  • Course Subtitles Language
    Course Subtitles Language:
    עברית
    אנגלית
  • Certificate
    Certificate:
    אין תעודה
  • Academic Credit
    Academic Credit:
    ללא קרדיט אקדמי
  • Prior Knowledge
    Prior Knowledge:
    No Prior Knowledge
Let's Share This
לינקדאין
פייסבוק

Course Staff

פרופ’ אילת ברעם צברי

The Technion – Israeli Institute of Technoogy

פרופ’ אילת ברעם-צברי היא ראש קבוצת המחקר לתקשורת המדע בפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון ועיתונאית לשעבר. אילת היא כלת פרס ההשכלה הגבוהה לחברת סגל צעירה המשלבת בפעילותה האקדמית תרומה משמעותית לחברה (2021), כלת פרס ינאי למצויינות בחינוך האקדמי בטכניון (2015) ומלגת אלון לתמיכה במדענים צעירים מצטיינים (2011). היא בוגרת האקדמיה הצעירה הישראלית (2016-2020) והישראלית הראשונה והיחידה עד כה שנבחרה להנהלה המדעית של PCST –  הארגון הבינלאומי לתקשורת המדע (2016-2021).

את לימודי הדוקטורט סיימה בשנת 2007 במכון ויצמן למדע בתחום הוראת הביולוגיה, והיא חברת סגל בפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה מאז 2008. בשנת 2010 בילתה שנה באוניברסיטת קורנל במימון מלגת מארי קירי של האיחוד האירופי, בכדי לפתח בארץ את המחקר בתחום תקשורת המדע. מטרתה – לגשר בין זכות הציבור לדעת ליכולתו להבין, כמו גם לתמוך במדענים המעוניינים להנגיש את מחקרם לקהלים מגוונים (לדוגמה).

ד”ר אביב שרון

מפתח תכנים וכלי הערכה
The Technion – Israeli Institute of Technoogy

ד”ר אביב שרון הוא עמית מחקר בפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון. מחקריו האקדמיים עוסקים באוריינות מדעית ובתקשורת המדע בסביבות מקוונות.
אביב הוא בעל רקע במחקר ביולוגי ובהוראת הביולוגיה בבי”ס התיכון, לוקאל פטריוט חיפאי, וחובב מחזות זמר ופודקאסטים.

ד”ר יעל בראל–בן דוד

מתרגלת ומפתחת תכנים
The Technion – Israeli Institute of Technoogy

ד”ר יעל בראל-בן דוד היא עמיתת מחקר בפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון ומנהלת את המעבדה האזרחית – מרכז המקדם שיתוף פעולה בין הטכניון, מדעטק והקהילה דרך פרוייקטים של מדע אזרחי. יעל חקרה, פיתחה ומנחה סדנאות ייחודיות בארץ בתקשורת המדע המותאמות לקהלים שונים. (מידע נוסף אפשר למצוא כאן).