смена языка
смена языка
связь \ зачисление
связь \ зачисление
каталог
каталог
контакт
контакт

טראומה מינית – הכשרה ייעודית בתחום זקנה

לטראומה מינית בזקנה קיימות השלכות רבות. היכולת לזהות סימנים המעידים על טראומה חשובה ומאפשרת התאמה של טיפול רגיש ונכון. קורס זה מקנה ידע לצוותים הרפואיים כיצד לגשת לטיפול בטראומה בזקנה.
icon-degrees
Курс
icon-price
бесплатно
long course
5 часы

Чему мы научимся?

  • מאפייני התופעה של פגיעה מינית בזקנים ובזקנות וההיקף שלה
  • סימני הזיהוי של התופעה, חסמים בדיווח וכיצד ניתן להפחית אותם
  • דרכי התערבות כצוותים רפואיים
  • נהלים וחוקים

Описание

טראומה מינית בזקנה הינה תופעה שיש לה השפעות נפשיות ופיזיות על הזקנים הנפגעים. המפגש של זקנים נפגעי טראומה מינית עם מערכת הבריאות הוא מורכב ומאתגר. פערי הסמכות ומערכת היחסים האסימטרית שבין מטפל למטופל, התלות, החשיפה הפיזית והרגשית, בדיקות הדורשות מגע גופני ועוד, עלולים לשחזר את הטראומה ולהציף זיכרונות ותחושות קשים. גם בקרב הצוותים המטפלים קיימת פעמים רבות רתיעה מעיסוק בנושא. זאת בשל החסמים קשורים לתפיסות גיל. אנשים זקנים אינם נתפסים עוד כאנשים מיניים. זקנים נתפסים כחסרי אטרקטיביות מבחינה מינית, ולכן לא עולה האפשרות שמישהו יחשוק בהם ויפגע בהם מינית. לא אחת, כאשר ישנם סימנים ברורים שמצביעים על פגיעה כזאת, אנשי המקצוע מפרשים אותם באופן שגוי.

טיפול רגיש  ומותאם לזקנים נפגעי פגיעה מינית יכול למנוע החמרה של הטראומה ולאפשר ריפוי וצמיחה.

כדי שאנו, כמטפלים במערכת הבריאות, נוכל להעניק טיפול מיטבי ומותאם לזקנים אשר עברו פגיעה מינית, עלינו להכיר ולהבין את המשמעות של טראומה מינית, לזהות את הסימנים שעשויים להעיד על פגיעה, וכן ללמוד את התגובות הרצויות ואת המענים הקיימים.

מטרות הקורס

  • העמקת הידע בהיבטים השונים של הפגיעה והטראומה המינית בקרב זקנים ושל ההשלכות הרפואיות
  • העלאת המודעות והרגישות לסימני זיהוי פיזיים, רגשיים והתנהגותיים בקרב נפגעות ונפגעים של אלימות מינית המגיעים לטיפול רפואי
  • קבלת כלים לתשאול זקנים נפגעי טראומה מינית תוך יצירת שיח רגיש טראומה

Давайте расскажем ребятам
לינקדאין
פייסבוק

Сотрудники курса

ד”ר זהר סהר

מומחית תוכן
Министерство здравоохранения

 מנהלת המחלקה לטיפול באלימות במשפחה ותקיפה מינית, השרות הארצי לעבודה סוציאלית, משרד הבריאות.

אחראית על פיתוח מדיניות משרד הבריאות בנושא אלימות במשפחה ותקיפה מינית (קטינים, בגירים, זקנים וחסרי ישע באשפוז ובקהילה) במסגרת זה פיתוח תוכניות הדרכה והכשרה, הטמעת דרכי עבודה, פיתוח תוכניות ושירותים ייעודיים ועוד. בתפקידים קודמים עסקה בטיפול בילדים ומשפחות בסיכון, טיפול בנפגעי תקיפה מינית וילדים במסגרות חוץ ביתיות.

עו”ס בעלת תואר דוקטור לפילוסופיה (Phd), מטעם ביה”ס ברוואלד, לעבודה סוציאלית, האוניברסיטה העברית, עבודת הדוקטורט: “להיות הורים שבתם נרצחה על-ידי בן זוגה – אבל, טראומה והתמודדות” ובוגרת תוכנית הכשרה תלת שנתית של פסיכותרפיה בגישה פסיכודינאמית, השרות הפסיכולוגי באוניברסיטה העברית.

ברברה לנג

מומחית תוכן
Министерство здравоохранения

מנהלת תחום הערכה, הכשרה ומניעת התעללות בזקנים במחלקה לטיפול באלימות במשפחה ותקיפה מינית בשירות הארצי לעבודה סוציאלית במשרד הבריאות.                                    

ברברה הינה עובדת סוציאלית וגרונטולוגיות עם מומחיות בזקנה. היא עוסקת בתחום של מניעת התעללות בזקנים מאז שנת 1997 תחילה כעו”ס לחוק חוסים ומאז המעבר למשרד הבריאות בשנת 2006 היא מרכזת את הנושא במערכת הבריאות. ברברה גם עוסקת במחקר ומרצה בכנסים בישראל ובחו”ל בתחום של מניעת התעללות בזקנים.

ד”ר מירב בן נתן

מומחית תוכן
Министерство здравоохранения

השכלה:PhD, RN, MBA  

מנהלת ביה”ס אקדמי לסיעוד הלל יפה. מרצה זוטר באוניברסיטת תל אביב בחוג לסיעוד, יו”ר פורום מנהלות ביה”ס לסיעוד בישראל. חברת ועדת מנכ”ל בנושא אלימות במשפחה וחברת ועדת אלימות במשפחה במרכז הרפואי הלל יפה. חוקרת מובילה בתחום אלימות כנגד זקנים.

קארין זיו

מומחית תוכן
Министерство здравоохранения

עובדת סוציאלית קלינית MSW.  
מקימת ומנהלת פרויקט “בדרכך”- תוכנית ייעודית וייחודית לסיוע ומניעת טראומה בזקנה במרכז סיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית השרון. כחלק מתפקידה מעבירה הרצאות במסגרות שונות, בכנסים ולצוותים מקצועיים.
מנהלת מקצועית של ה”מרחב החברתי”, פרויקט חדשני אליו מוזמנות נפגעות תקיפה מינית להשתתף בפעילויות פנאי, העשרה ושיחה. כחלק מתפקידה, מדריכה את המתנדבות המלוות את הפרויקט.

בנוסף לתפקידה במרכז הסיוע, קארין היא עו”ס במערך לטיפול בטראומה מינית במרכז הרפואי לבריאות הנפש לב השרון

ד”ר יורם מערבי

Министерство здравоохранения

רופא המערך לשיקום וגריאטריה, המרכזים הרפואיים הדסה-האוניברסיטה העברית.מומחה ברפואה גריאטרית, רפואה פיזיקאלית ושיקום, רפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה ומטבוליזם.
עוסק בגריאטריה בביה”ח הדסה, בשירותי בריאות כללית במחוז ירושלים ובמסגרות נוספות. בעל ניסיון רב שנים בתחום הגריאטרי. מוביל פיתוח וקידום תחומים בבריאות ורווחת הזקנים.

שרי ברו

מומחית תוכן
Министерство здравоохранения

מפתחת הכשרות ומנחת קבוצות. בעלת ניסיון עשיר של מעל 15 שנים בניהול, הדרכה, פיתוח והפקה של תכנים מקצועיים בתחום אלימות מינית. מנחה בכירה לקהלים מקצועיים מתחומי: חוק ומשפט, רפואה וסיעוד,טיפול וחינוך. בעלת תואר שני בייעוץ חינוכי ותואר ראשון במדעי ההתנהגות מגמת פסיכולוגיה.