המכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, חברת ED&U, האגודה הישראלית לארגונומיה ולהנדסת גורמי אנוש וקבוצת העבודה HSI Israel.
סביבת העבודה שלנו כוללת מערכות מורכבות רבות. כשהטכנולוגיה הופכת לשחקן מרכזי בחיי היומיום, היא מאפשרת לנו לעשות יותר, אבל היא גם עשויה לסבך עשויה לסבך את התפעול של המכשירים שנועדו לעזור לנו. בקורס זה נכיר כלים ושיטות עבודה שיעזרו לנו לתכנן מערכות מורכבות ולהפעילן בצורה טובה יותר. לאחר שנכיר את שני תחומי ההנדסה – הנדסת גורמי אנוש והנדסת מערכות – נלמד כיצד השילוב של עקרונות משני התחומים בתכנון ממשקי אדם ומערכות טכנולוגיות מורכבות יכול לשפר את הביצועים של המערכת המתוכננת. בקורס נלמד להכיר את מגבלות היכולת הקוגניטיבית של האדם, שימושיות, כיצד מתכננים ממשקים שונים ומהם הגורמים לטעויות שימוש. נלמד גם מהו תפקידו של מהנדס המערכת וכיצד מכינים מסמך דרישות מערכת. הקורס ישלב חומר תיאורטי יחד עם דוגמאות של תהליכי תיכנון ועיצוב כפי שהם מיושמים במערכות טכנולוגיות שונות.
פרופ’ יובל ביתן הוא חבר סגל המחלקה למדיניות וניהול מערכות בריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ועומד בראש מרכז המחקר האוניברסיטאי לסימולציות ברפואה – SimReC.
יובל הוא מהנדס תעשייה וניהול המתמחה בהנדסת אנוש וניתוח מערכות, ומתמקד בממשק שבין אנשי רפואה לסביבת העבודה שלהם. הוא בוגר תואר ראשון, שני ושלישי מהמחלקה להנדסת תעשייה וניהול מאוניברסיטת בן-גוריון. לפני שהצטרף לסגל האוניברסיטה היה יובל עמית מחקר באוניברסיטת שיקגו ובאוניברסיטת טורונטו, ועבד בפיתוח מוצרים ושרותים בתעשייה.
עבודות המחקר של יובל עוסקות בקבלת החלטות בתנאי אי וודאות, תכנון מערכות התרעה, ותכנון סביבות עבודה של רופאים, אחיות, רוקחים ופרמדיקים. הוא מרצה בקורסים לקבלת החלטות, ויישום הנדסת אנוש בסביבות עבודה רפואיות, ומעביר סדנאות בנושא בטיחות הטיפול.
ד”ר נירית גביש היא חוקרת ומרצה בתחומי הנדסת גורמי אנוש וחווית המשתמש. נירית חברת סגל במכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל ועמיתת הוראה בטכניון.
יקיר יניב, יו״ר האגודה הישראלית לארגונומיה ולגורמי אנוש ומנכ״ל חברת ED&U. עוסק בשילוב גורמי אנוש במערכות מורכבות משנת 2006.
ליקיר ניסיון רב בתעשיות שונות, ביניהן תעשיה בטחונית, פיתוח מוצרים רפואיים ופיתוח מכונות תעשייתיות. השתתף בהקמת מסלול חויית משתמש בתואר ראשון במדעי ההתנהגות במכללה האקדמית תל אביב-יפו והיה חלק מסגל המרצים. שותף בקבוצות עבודה שונות בתחום, מדריך ומרצה במסגרות שונות. ליקיר תואר שני בעיצוב תעשייתי מהטכניון.