מעל 95% מהיהודים בישראל לא יודעים לתקשר בערבית, למרות שהערבית היא חלק בלתי נפרד מהמרחב שאנחנו חיים בו. ערבית מהווה שפת אם עבור 22% מהאוכלוסייה, וגם למרבית מהיהודים בישראל שהינם יוצאי מדינות ערב ישנו חיבור תרבותי והיסטורי אליה. פערי השפה והשלכותיהם מורגשים במיוחד בזירות ציבוריות וחשובות כמו מערכת הבריאות, שם נפגשים יום יום אנשי צוות ומטופלים דוברי שפות אם שונות. מצב זה רק מגדיל את האתגרים הרבים עימם מתמודדים אנשי הצוות הרפואי ומקשה על יצירת חיבור ותקשורת הן ברמה המקצועית והן ברמה האישית.
הקורס נועד לצמצם את הפער הזה ולתת לאנשי צוות את הכלים לקיים שיחה בסיסית עם מטופלים ובינם לבין עצמם. הקורס בנוי על שני צירי למידה המשתלבים זה בזה: לימוד ערבית מדוברת בסיסית דרך התופעות הדקדוקיות החשובות ביותר והיכרות עם 500 מילים ראשונות בשפה וכן לימוד תחומי תוכן ומצבים שונים מחיי היומיום במערכת הבריאות וביחסים בין צוותים רפואיים לבין עצמם.
הקורס מתאים לכל אחד ואחת ואין צורך בידע מוקדם. משך הקורס הינו 3 עד 4 חודשים.
הקורס בנוי מ-8 שיעורים, המונים סה״כ כ-75 יחידות ממוקדות המורכבות מסרטונים קצרים, תרגילי שמע, משחקים, פינות העשרה ועוד.
אנו מאמינים כי על מנת ללמוד שפה צריך להתמיד ולתרגל. לכן פיתחנו במדרסה מודל משולב: לומדים עצמאית – מתרגלים יחד.
התלמידים בקורס יוכלו להצטרף לקהילה הלומדת של מדרסה, הכוללת עשרות אלפי אנשים, שמתרגלים באופן יום-יומי באתר, ברשתות החברתיות ובמפגשים קהילתיים מקומיים.
מוזמנים להצטרף אלינו!
גילעד סוויט, בעל תואר ראשון בסוציולוגיה, אנתרופולוגיה, ערבית ובודהיזם. מעל 15 שנה למד ערבית במסגרות שונות, בדגש על דיאלקטולוגיה (חקר להגים). ייסד את מדרסה ב2014 ומאז משמש כמנהל המקצועי וכמורה.
מורה ופרזנטורית במדרסה. בוגרת האוניברסיטה העברית, מלמדת ערבית בארה"ב ובתכנית "מדברות". עובדת בסנונית כרכזת תחום ערבית, מתרגמת וכותבת תוכן ומנחה מורים לערבית