רובנו בישראל צופים בטלוויזיה, בין אם זה בחדשות, בתוכניות מציאות או דרמה, ובין אם זה נעשה על מסך הטלוויזיה, המחשב או בטלפון החכם, ובין אם בסלון הביתי, בחדר השינה או ברכבת בדרך לעבודה.
רובנו לרוב גם לא מתייחסים אליה ברצינות, אלא כבידור קל, דרך לדעת מה קרה לאחרונה ואולי נושא נוסף שאפשר לדבר עליו, או להתלונן עליו, עם חברים וחברות.
בקורס הזה אנחנו נרצה להעשיר את חוויית הצפייה שלכם בממד נוסף: הממד הביקורתי, או אם תרצו האינטלקטואלי. מטרת הקורס היא מצד אחד לספק ידע היסטורי ותיאורטי שיאפשר להבין טוב יותר את הטלוויזיה הישראלית, ומצד שני להעלות תהיות ושאלות (לעיתים ללא תשובות) על הטלוויזיה הישראלית, בדגש על ז’אנר הדרמה, ועל הזהויות השונות המופיעות בו, המוצגות כמנוגדות (האומנם): דתיים מול חילונים, ציונים מול גלותיים, יהודים מול ערבים, ישראלים מול פלסטינים, גברים מול נשים, צעירים ודור ה-Y מול מבוגרים, להט”בים מול הטרוסקסואלים ועוד.
בשביל ללמד את הקורס בחרנו, איך לא – להפיק תוכנית בלעדית שתלווה כל פרק ופרק. הקורס בנוי באופן גמיש, ככה שלפי תחומי העניין שלכם או התוכניות האהובות עליכם, תוכלו לבחור מה הם השיעורים שבהם תרצו לצפות ובאיזה סדר, ממש כמו הטלוויזיה היום. בכל שיעור נוכל ביחד לשאול שאלות, לערוך דיונים ואולי אפילו להתווכח (בצורה מכבדת כמובן).
מטרות הקורס הן להעשיר את חווית הצפייה בטלוויזיה על ידי מתן כלים שיאפשרו להבין ולבקר את הטלוויזיה הישראלית, להעמיק את ההבנה של הלומדים והלומדות את התרבות הישראלית דרך אחד מתוצריה הבולטים – הטלוויזיה, וכמובן לספק חווית למידה מהנה ומגוונת. כדי להתחיל את הקורס לא צריך כל ידע מקדים, צריך רק להירשם אליו בחינם בדף הזה, ומשם הדרך מתחילה – ומי יודע איך ומתי תסתיים…
ד”ר איתי חרל”פ, בשם כל צוות הקורס.
חוקר ומרצה בבית-הספר לאומנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר. חוקר מרכזי בתחום לימודי הטלוויזיה בישראל. פרסם עד כה מספר מאמרים בתחום ושני ספרים, האחד בעברית בהוצאת רסלינג והשני באנגלית בהוצאת Bloomsbury. מיוזמי כנס פיקציה, הכנס ללימודי טלוויזיה בישראל של בית הספר לקולנוע ולטלוויזיה ע”ש סטיב טיש באוניברסיטת תל-אביב.
בוגר תואר B.F.A בהצטיינות יתרה של המחלקה לאומנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר, והוא סטודנט M.A. באוניברסיטת תל-אביב. מתרגל ועוזר הוראה בתחומי הקולנוע והטלוויזיה.
הקורס הצליח ומצליח לחדש לי, למרות שכבר למדתי על טלוויזיה בכל מיני פלטפורמות אחרות, והוא עושה את זה בצורה קלילה, משעשעת, מחכימה, מודעת, נעימה ובעיקר- בנוחות ובזמן שנוח לי. ממליצה בחום.
חוויה מעוררת השראה, מבדרת ובעיקר מעשירה את הפרספקטיבה, בדומה לאופן בו אני נהנית מטלוויזיה איכותית - כשאני יכולה להיות יחסית פסיבית בזמן שאני מרחיבה אופקים, ושאלות מעוררות מחשבה מוגשות אלי במגש כסף