שינוי שפה
שינוי שפה
התחברות \ הרשמה
התחברות \ הרשמה
קטלוג
קטלוג
צור קשר
צור קשר

צמיחה כלכלית וצדק חלוקתי

הקורס עוסק בשאלות הכלכליות והחברתיות הבוערות של דורנו: צדק חלוקתי, אי-שוויון בהכנסה ובעושר והקשר ביניהם לבין צמיחה כלכלית. הידע שיינתן בקורס יכול לשנות את נקודת המבט שלך על העולם שלנו ואת ציפיותיך מקובעי המדיניות.
icon-degrees
icon-price
long course
3 | 9
video play

طريق الدخول الذكي

تشارك هذه الدورة في مسار القبول الذكي الذي يسمح لك بالحصول على رصيد أكاديمي والقبول في الجامعة دون القياسات النفسية.
لمزيد من التفاصيل حول طريق القبول الذكي ، وعن التسجيل للامتحان .

*طريق القبول الذكي والامتحانات الخارجية مخصص فقط للمتقدمين الذين لم يبدأوا الدراسة في الجامعة بعد.

  • להבין טוב יותר נושאים כלכליים המוצגים בתקשורת
  • לגבש חוות דעת מושכלת על נקודות החוזק והחולשה של המדיניות החברתית-כלכלית
  • להגדיר ולמדוד אי-שוויון ועוני
  • להגדיר את הקשר בין אי-שוויון (בהכנסה או בעושר) לבין צמיחה כלכלית
  • להסביר את היסודות של צמיחה כלכלית
  • לתכנן עקרונות למערכת מס וחלוקה על מנת למקסם את האושר של אנשים

ברוכים הבאים לקורס צמיחה כלכלית וצדק חלוקתי,

אנו שמחים מאד שהחלטתם להצטרף אלינו למסע למידה מרתק בהבנת תפקידה של המדינה בחיינו, תוך התמקדות באופן שבו המדינה יכולה להשיא (למקסם) את הרווחה של תושביה בתחום החברתי-כלכלי.

הקורס יציג וינתח את כלי המדיניות המרכזיים בתחום החברתי-כלכלי, ויעסוק בנושאים “החמים” של אי-שוויון, מה יוצר צמיחה כלכלית, ומה גורם לנו אושר. הקורס יקנה לכם ידע בסיסי (שיועבר בלא הסתמכות על ידע מוקדם, ובלא צורך בשליטה במתמטיקה) שראוי שיהא לכל תושב ובמיוחד כשמדובר בבעל זכות הצבעה.

הקורס יסביר מושגי מפתח כלכליים, ידגים אותם על סוגיות עכשוויות, וידון, בין השאר, בשאלות הבאות: האם ראוי שהמדיניות שאנו מעצבים תשיא את הרווחה העולמית או רק את רווחת תושבי המדינה? מהם כשלי שוק? איך מגדירים ומבינים מהו צדק חלוקתי? מדוע חדשנות היא המנוע של צמיחה כלכלית? כיצד סחר חופשי מעלה את רמת החיים שלנו? כיצד מגדירים ומודדים אי-שוויון, עוני, ומינימום קיום בכבוד, ומה היחס ביניהם? איך מאזנים בין שיקולי צדק חלוקתי לשיקולי יעילות? מה הוא המבנה האופטימאלי של מערכת המס ותשלומי ההעברה? מה עדיף – שכר מינימום או סובסידיה לשכר (מס הכנסה שלילי או מענק עבודה)? האם ראוי למסות רווחי הון? מדוע כדאי למדינה למשוך השקעות זרות ישירות? איך ראוי להתחשב בקיומם של ילדים לצורכי מס? האם ראוי למסות מתנות (פילנתרופיה)? מהן השלכות הגלובליזציה (עם דגש על מיסוי בינלאומי)? ומה צפויות להיות ההתאמות המתחייבות לשוק העבודה העתידי?

הקורס מורכב מתשעה שיעורים נפרדים, בהם הרצאות ושלושה ראיונות קצרים עם מומחים. השיעורים המאוחרים מתבססים על המוקדמים ומכוונים לבנות את הידע של הלומד, משיקולים פילוסופיים ועד קביעת מדיניות ציבורית. בהרצאות משולבים אמצעים חזותיים שונים שאנו מקוים שיעזרו לכם בהבנת והבהרת נושאי השיעורים. וידאו הקורס כולו מועבר בשפה האנגלית ויתר חומרי הקורס בעברית (כתוביות, שאלות בתוך הוידאו, בחנים ועוד).

אנו מצפים לתגובותיכם במהלך הלמידה ומקווים שתעזרו באמצעים השונים שהעמדנו לרשותכם על מנת להפוך את הלמידה למהנה ומשמעותית.

פרטים נוספים:
מה צריכות להיות הציפיות שלנו מנבחרי הציבור? מהו תפקיד המדינה? מה מביא לצמיחה כלכלית? וכיצד ראוי לחלק את פירותיה? שאלות יסוד אלה בנוגע למדינה ולכלכלה יעמדו במרכז קורס זה. תוך שימוש במילים פשוטות, נכיר מושגים ומונחים מקצועיים שאנו נתקלים בהם תכופות, אך לאו דווקא מבינים לעומק את משמעותם. מה צריכות להיות הציפיות שלנו מנבחרי הציבור  מהו תפקיד המדינה? מה מביא לצמיחה כלכלית? וכיצד ראוי לחלק את פירותיה? שאלות יסוד אלה בנוגע למדינה ולכלכלה יעמדו במרכז קורס זה. תוך שימוש במילים פשוטות, נכיר מושגים ומונחים מקצועיים שאנו נתקלים בהם תכופות, אך לאו דווקא מבינים לעומק את משמעותם.

מורים המעוניינים ללמד את הקורסים בכיתותיהם מוזמנים לקרוא בקישור הבא על תוכנית תיכון אקדמי מקוון.

לינקדאין
פייסבוק

פרופ’ יורם מרגליות

מרצה
جامعة تل ابيب

יורם מרגליות הוא פרופסור בפקולטה למשפטים ע”ש בוכמן באוניברסיטת תל אביב. מומחה למדיניות מיסוי, רווחה ומדיניות חברתית, חקיקה פנסיונית ושינוי אקלים.

النمو الاقتصادي 1

النمو الاقتصادي 1

יכולת ההסבר המובן של המנחה וראייה של כמה פרספקטיבות שונות

النمو الاقتصادي 2

النمو الاقتصادي 2

מרצה מעניין ומצוין, החומר מסודר

النمو الاقتصادي 3

النمو الاقتصادي 3

ההנגשה של הנושא לאנשים שאינם בהכרח מהתחום

النمو الاقتصادي 4

النمو الاقتصادي 4

באופן כללי נהניתי מהקורס כולו

النمو الاقتصادي 5

النمو الاقتصادي 5

הקורס כולל חומרים מובנים והסבר קל ופשוט!