עובדות ועובדים עלולים להיפגע במהלך עבודתם מגורמי סיכון שונים, כמו: חומרים מסוכנים שעלולים לפגוע במערכת הנשימה, גורמים פיזיקליים כמו רעש וקרינה, וגורמים ארגונומיים שעלולים לגרום לפגיעה פיזית כמו פציעה ממכונה או נפילה מגובה. בחלק מהמקרים, הפגיעה עלולה להסתיים גם במוות.
זו הסיבה לחשיבות הגדולה לקידום הבטיחות והגהות במקומות עבודה.
נאמנות ונאמני הבטיחות מבצעים את אחד התפקידים החשובים בקידום הבטיחות במפעלים ובשמירה על בריאות העובדות והעובדים. הם למעשה משמשים כ”זוג עיניים” נוספות בסביבת המפעל, למען שיפור הבטיחות והגהות תעסוקתית.
קורס זה הינו הכשרה לתפקיד נאמן הבטיחות.
בקורס נלמד יחד את כל הנדרש לביצוע משימות נאמני הבטיחות בצורה מיטבית: תחילה נכיר מושגים מרכזיים כגון פקודת הבטיחות בעבודה והחוק לארגון הפיקוח על העבודה. נלמד על ועדת הבטיחות, על הסמכויות שלה, ועל סמכויות נאמני הבטיחות. בּהמשך נפרט על גורמי הסיכון השונים במקומות עבודה – מהם הסיכונים, כיצד לצמצמַם, ומהן משימות נאמני הבטיחות בהקשר לכל אחד מהסיכונים. בחלקו האחרון של הקורס נכיר את תהליכי העבודה שיסייעו לנו בתפקידנו כנאמני בטיחות: תהליך של ניהול סיכונים, ביצוע סקר סיכונים וסקר מפגעים, תהליך בירור תאונות וניהול מעקב על הדרכת עובדים בנושאי בטיחות.
על מנת לקבל תעודת נאמן בטיחות, יש לעבור בהצלחה את המבחן בסיום הקורס.
למסיימים את המבחן בקורס בהצלחה,
תינתן תעודת סיום קורס מטעם משרד העבודה, מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית.
מהנדס בטיחות (Sc.), בודק מעבדתי מוסמך, בודק מוסמך לרעש, ממונה בטיחות קרינה, ממונה בטיחות לייזר, מכין תכנית ניהול בטיחות, מרצה מוסמך לקורסים שונים בתחום בטיחות.
כמעט 30 שנה עבד באגף הפיקוח על עבודה (מינהל בטיחות ובריאות תעסוקתית).
בתפקיד האחרון, מפקח עבודה אזורי במחוז הדרום. כעת מרצה בקורסים שונים בתחום בטיחות (כולל קורסים לממוני בטיחות, נאמני בטיחות, מנהלי עבודה, מנהלי מחצבות, השתלמויות וכו’).
מנהל תחום רישוי והסמכות
מנהלת תחום הדרכות והסמכות