הקורס מורכב משישה סיפורים אותנטיים על הטרדות מיניות שהתרחשו באמת במציאות. המפגש עם דמויות שונות והסיפור האישי שלהן מזמין את הלומד לעבור חוויה פנימית עמוקה, לפגוש את עצמו ואת אמונותיו, לבחון מחדש את השקפתו, ולפעול למניעת הטרדות מיניות ממקום של מוטיבציה פנימית. מתוך הבנה ששינוי חברתי אמיתי יגיע רק מתוך לקיחת אחריות אישית, הקורס מעודד נקיטת פעולות למניעת הטרדות מיניות בעבודה, באמצעות מתן כלים לזיהוי מגוון סוגים של הטרדות מיניות, ומיומנויות להתמודדות נורמטיבית רצויה למניעתן.
מהי בכלל הטרדה מינית? איך מרגיש איש שעובר הטרדה מינית? איך זה משפיע על החיים שלו? מה הוא חושב על הגשת תלונה? מה המנהל אמור לעשות אם מגיעים אליו להתלונן? איך יגיבו שאר העובדים כשיגלו מה קרה? מה אומרים לעובדים שמדברים באופן פוגעני-מיני כלפי קבוצות מסוימות – למשל – נשים, גברים, קהילת הלהט"ב ועוד… מה התפקיד של הממונה למניעת הטרדות מיניות? מה מותר ומה אסור להגיד בעידן ה-ME TOO?
על שאלות אלה ואחרות ננסה לענות בקורס. באמצעות למידה על מקרים שונים של הטרדות מיניות בעבודה והבנת החוק ודרכי הטיפול הנדרשות נוכל לטפח שמירה על סביבת עבודה נקייה מהטרדות מיניות.
הקורס מנוסח בלשון זכר אך מתאים ומתייחס לשני המינים.
הקורס נבנה בשיתוף משרד הביטחון, זרוע עבודה, משרד הפנים, הרשות לקידום מעמד האישה ורשות שדות התעופה.
מנהלת תחום פיתוח למידה באגף בכיר למידה ארגונית, נציבות שירות המדינה. מפתחת תוצרי למידה רוחביים עבור כלל שירות המדינה והובילה את פיתוח הקורס, מטעם האגף, עבור כלל החברה הישראלית.
מרצה, מומחית למניעת הטרדה מינית וקידום שוויון מגדרי בארגונים. יפעת מלווה שנים רבות את נציבות שירות המדינה בפיתוח חומרים בתחום, בהכשרות ובליווי מקצועי של ממונות לשוויון מגדרי. במסגרת הקורס יפעת שמשה כמומחית התוכן לפיתוח תכני הקורס.
במאית ויוצרת.
מייסדת ומנהלת שותפה של תאטרון פלטפורמא הפועל לקידום נשים נפגעות אלימות.
במסגרת הקורס משתתפת כפרזנטורית , מנהלת אומנותית והכשרת הנשים המשתתפות בקורס