מחלת הסוכרת מוגדרת מזה זמן כמגיפה של ממש. טיפול לא נכון במחלה עלול לגרום לסיבוכים רבים ועומס רב על צוותי המטפלים. זוהי מחלה בה למטופל מקום מרכזי בטיפול בה ובהתמודדות עם אתגריה השונים.
מטופל המבין את ההשפעה של המחלה על אורח חייו ומעוניין לשנות אותו, יצליח לנהל את המחלה ואת חייו בצורה איכותית יותר.
המחנך לסוכרת מסייע למטופל לנהל את המחלה תוך התחשבות בצרכיו האישיים, במאפייני התרבות ממנה הוא מגיע וביחס למצבו הרפואי.
בקורס זה תלמדו לאפיין את המטופל ולבנות תוכנית טיפולית התפורה לצרכיו ומשלבת גם את בני המשפחה ומעגלי תמיכה אחרים.
רוב הקורס בנוי ללמידה בקצב האישי שלכם.
הקורס כולל גם 4 מפגשים פרונטאליים, שנועדו לצורך תרגול בגישות הטיפוליות ובגישות לתקשורת מעצימה ואפקטיבית אשר תילמדנה בפרקים הדיגיטליים של הקורס. כמו כן, יוקדש זמן במפגשים הפרונטליים לשיח פתוח על עתיד הטיפול בסוכרת ועל מקומכם כבעלי תפקיד בטיפול.
בסיום הקורס, המשתתפים יהיו זכאים לגשת לבחינת הסמכה לתפקיד מחנך לסוכרת ומחלות כרוניות נלוות. מעבר בהצלחה של בחינת ההסמכה יקנה תעודה מטעם משרד הבריאות, המרכז לחקר וקידום מדיניות בסוכרת ועמותת D-Cure.
אם אתם בעלי מקצוע רפואי או פרא-רפואי, אנחנו מזמינים אתכם לקבל הסמכה באמצעות תוכנית זו ולהצטרף לקהילת מחנכי הסוכרת בישראל ובעולם.
מנהלת-מייסדת של המרכז הישראלי לחקר וקידום מדיניות בסוכרת וחברה במועצה הלאומית לסוכרת, שימשה מנהלת מדעית של עמותת ‘די-קיור’ וכן מנהלת ‘מיזם עוצמה, אשר עסק בפיתוח תוכניות למניעת סוכרת, שיפור היצמדות המטופלים לתוכנית הטיפול והעצמה של המטופל ובני משפחתו. תחומי העניין המרכזיים שלה הם קידום בריאות, חינוך טיפולי, שינוי התנהגות בתחום הבריאות, בדגש על סוכרת ומניעתה, ומדיניות וחיזוי טכנולוגיות רפואיות. בעלת תואר ראשון ושני במדעי החיים מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני בניהול מערכות בריאות מאוניברסיטת בן גוריון בנגב, תואר שלישי בתחום טכנולוגיות לטיפול בסוכרת מהפקולטה לרפואה שבאוניברסיטת תל אביב. בשנים 2014-2013 עסקה במחקר במרכז לבטיחות המטופל שבבית החולים בריגהם ונשים בבוסטון במסגרת בתר-דוקטורט